
Werkblad getalwaarde oefenen
Uit hoeveel tientallen en eenheden bestaat het getal 56? Wat gebeurt er met het getal als er 10 bij op wordt geteld? Hoeveel is de 2 waard in het getal 32? Dit kunnen lastige vragen zijn voor kinderen.
Om ze hierin extra te laten oefenen heb ik een werkblad in elkaar geknutseld.
Het werkblad is op verschillende manieren te gebruiken:
-> 2 kaarten laten omdraaien en hiermee een getal vormen
-> 2 dobbelstenen rollen en hiermee een getal vormen
-> als ondersteunend materiaal bij een rekenles
Spelborden rekenen per doel
Tijdens een rekencircuit, als introductie op een rekenles of als extra verwerking, rekenspelborden zijn onmisbaar in de klas! De kinderen oefenen met een specifiek lesdoel of domein en trainen hun rekenvaardigheden.
Het spelbord is er voor 4 verschillende doelen:
- plussommen t/m 20
- minsommen t/m 20
- tafels (2 varianten)
- deelsommen (2 varianten)
Klik op de afbeelding en print het spelbord in één van de vier thema's, of meerdere natuurlijk ;)
Spelborden verschillende doelen
Tijdens een rekencircuit, als introductie op een rekenles of als extra verwerking, rekenspelborden zijn onmisbaar in de klas! De kinderen oefenen met een specifiek lesdoel of domein en trainen hun rekenvaardigheden.
In de bundel vind je verschillende spelborden in 4 thema's.
Getallen bouwen - HTE en TE
Getallen bouwen - TE
Getallen bouwen - HTE
Getallen bouwen 2.0 - TE
Uit hoeveel tientallen en eenheden bestaat het getal 34? Wat is het cijfer 6 waard in het getal 62? In groep 4 hebben we hier al veel mee geoefend. Toch blijft het voor enkele kinderen lastig en dus bedacht ik dit spel.
Hoe werkt het spel?
De kinderen dobbelen om beurten en bouwen met het MAB-materiaal (of geld) het getal waarop zij zijn geëindigd met de pion.
*Ook handig om in te zetten als oefenmateriaal voor het omdraaien van getallen.
Even printen en klaar!

Koppie koppie - tafels 1-10
Koppie koppie - tafels 1-10
Koppie koppie - deeltafels1-10
Dit winterse spel biedt mogelijkheden tot differentiatie door de twee mogelijkheden waarop dit spel gespeeld kan worden. Zo kan er gekozen worden voor de marshmellows met de tafelsommen of de marshmellows met hierop de antwoorden van de tafelsommen. In dit geval wordt het een deelsom. Het spel is goed in te zetten als onderdeel van een circuit, om zo de aangeboden doelen te herhalen.
Hoe werkt het spel?
De kopjes worden verdeeld op tafel neergelegd met in het midden het stapeltje marshmellows. Om de beurt pakken de kinderen een marshmellow en leggen deze rondom het juiste kopje. Op deze manier worden er in korte tijd veel sommen geoefend.
Spelend leren met een grote betrokkenheid!
